Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Nazorg na overlijden

De uitvaart is achter de rug. Uw leven is niet meer hetzelfde. Een nieuwe fase begint. Een periode van rouw en aanpassing aan het verlies dat u hebt meegemaakt. In deze periode moeten er nog veel praktische zaken worden geregeld. Enkele weken na de uitvaart nemen wij contact op om te kijken of wij u hierbij kunnen helpen.

Nazorg na uitvaart

Een dankbetuiging sturen of een advertentie plaatsen, een grafmonument of asbestemming kiezen, bank- en belastingzaken regelen, verzekeringen afwikkelen, een erfenis verdelen. Misschien staat uw hoofd er nog helemaal niet naar. Toch moeten deze praktische zaken wel geregeld worden. Samen met u bekijken we wat eerst moet en wat nog even kan wachten. En we geven u handige adviezen waarmee u verder komt.

Uitvaart regelen in Kampen
Hofvliet Villa Zwolle - Siebrand Uitvaartbegeleiding

Administratieve nazorg bij overlijden

Ook na een uitvaart is er veel werk te doen. Denk aan:

  • Bankzaken regelen. Om dat te kunnen doen is er vaak een verklaring van erfrecht nodig. U moet daarvoor contact opnemen met een notaris.
  • Belastingaangiften doen. Bent u fiscaal partner van de overledene? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.
  • De eventuele eigen woning van de overledene verkopen.
  • Abonnementen en lidmaatschappen opzeggen.
  • Pensioenfondsen en andere uitkeringsinstanties op de hoogte stellen.
  • Sociale media-accounts stopzetten.
  • Eventueel een woning leegruimen en de inboedel verdelen.

Administratie bewaren na overlijden

In het begin komt er waarschijnlijk nog regelmatig post binnen voor de overledene. Bewaar die en houd een overzicht bij van de financiën en kosten. Kopieer opzeggingen of andere formulieren en brieven naar instanties of archiveer de e-mails. Uiteindelijk zal de hoeveelheid correspondentie afnemen en stoppen. Pas dan kunt u de administratie van de overledene afronden.

Erfenis

Als er een erfenis verdeeld moet worden, ga dan na of er een testament is gemaakt en bij welke notaris dit is gebeurd. Is er geen testament? Dan bepaalt de wetgeving hoe de erfenis verdeeld wordt. De erfenis wordt pas verdeeld als alle kosten zijn betaald. Dit duurt meestal lang. Helaas blijken in de praktijk in veel families ruzies te ontstaan over de erfenis. Een testament kan dit voorkomen.

Vragen? Of hulp nodig bij alles wat na een overlijden nog moet worden afgehandeld? Neem contact op.

Condoleance