Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Waarom kiezen voor een crematie?

Waarom kiest de een voor begraven en de ander voor cremeren? Die keus is heel persoonlijk. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Vaak kiezen mensen voor cremeren vanuit traditie of religie, of omdat ze het gevoel hebben dat het de cirkel van het leven rondmaakt. Maar ook praktische redenen kunnen meespelen. Zo kunt u een urn gemakkelijk meenemen als u gaat verhuizen en is cremeren vaak goedkoper dan begraven.

Wat kost cremeren?

De kosten voor een crematie verschillen per crematorium. De keuze van de kist en de uitvaartlocatie spelen ook mee in de kosten. Een zeer sobere crematie kost ongeveer € 2.000. Afhankelijk van uw wensen komen daar kosten voor catering, bloemen, rouwvervoer enzovoorts bij. Voor een crematie in het weekend berekenen sommige crematoria een weekendtoeslag. Sinds 2016 is dat in Zwolle niet meer het geval.

Columbarium crematorium Kranenburg
Asverstrooiing
Uitvaartcentrum Kranenburg

Crematorium kiezen

Het ene crematorium is het andere niet. Kiest u voor cremeren? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van de verschillende crematoria in de regio.

Afscheidsbijeenkomst voor de crematie

U kunt ervoor kiezen om de afscheidsbijeenkomst ook in het crematorium te houden. Maar dat hoeft niet. Een andere plek kan ook. Na afloop kunt u de overledene dan naar het crematorium begeleiden.

Asbestemming

Na de crematie blijft de as nog minimaal een maand in het crematorium. Daarna hebben u en de nabestaanden zes maanden de tijd om zelf te bepalen wat er met de as gebeurt. Misschien wilt u de as bewaren in een sierurn, glasobject of gedenksieraad. Thuis, of in een urnengraf of urnenmuur op een begraafplaats. Of dat de as wordt uitgestrooid op een plek die voor u heel bijzonder is. Kiest u ervoor om de urn op een begraafplaats te bewaren, dan moet u rekening houden met grafkosten. Het tarief verschilt per gemeente.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Asbestemming