Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Opbaren

Van het moment van overlijden tot aan de uitvaart wordt iemand die is overleden opgebaard. Zo kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen. De overledene kan worden opgebaard op een bed in een kist of of op een opbaarplank, thuis of ergens anders.

Thuis opbaren

De eerste dagen na het overlijden moet er van alles geregeld worden. Maar voor de nabestaanden staan de dagen tot aan de uitvaart toch vooral in het teken van afscheid nemen. Veel mensen vinden het prettig als de overledene in de eigen vertrouwde omgeving wordt opgebaard, zodat ze binnen kunnen lopen wanneer ze maar willen. Dat kan. Ook in de zomer. De overledene kan worden opgebaard op een bed of in een kist. Wilt u liever geen koeling, dan wordt de overledene licht gebalsemd.

Opbaren
Opbaren
opbaarkamer-2

Opbaren op een andere plek

Opbaren kan ook in bijvoorbeeld een uitvaartcentrum, verenigingsgebouw, clubhuis of kerk. Wilt u de overledene de eerste dagen na het overlijden thuis opbaren en daarna in een rouwcentrum? Ook dat kan.

Het Afscheidshuis, een gastvrije afscheidslocatie in Kampen

Kiest u liever voor een afscheidslocatie elders, overweeg dan ons Afscheidshuis aan de Burgwal in Kampen. U krijgt een eigen sleutel en bent er dag en nacht welkom. Alleen of met de mensen die u uitnodigt. Het is er aangenaam warm, licht, rustig en gastvrij.

Opbaren in persoonlijke sfeer

Zeker wanneer de overledene niet thuis ligt opgebaard, wilt u de locatie misschien een persoonlijke sfeer geven. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Met kleding die de overledene graag droeg, eventueel make-up, een foto, persoonlijke voorwerpen, kaarsen, bloemen en muziek kunt u de overledene op een heel persoonlijke manier opbaren. Ligt de overledene in een gesloten kist, dan kunt u daar bijvoorbeeld een foto van hem of haar opzetten.

Het Afscheidshuis is een sfeervolle plek in het centrum van Kampen. Wilt u een kijkje nemen? Loop gerust eens binnen, we leiden u graag persoonlijk rond.

Opbaren