Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaartverzekering

Het is belangrijk om te weten dat u uw overlijden goed geregeld hebt voor uw naasten. Zodat zij naast het verdriet om het afscheid niet voor een onaangename financiële verrassing komen te staan. Daarom is het verstandig om na te denken over uw wensen, en te zorgen dat er bij uw overlijden voldoende geld is voor de uitvaart. Ook als dat eerder is dan u hoopt of verwacht.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Weet u hoe uw uitvaart eruit moet zien? Dan kunt u (laten) uitrekenen wat de kosten daarvan zijn en is het niet moeilijk om te bepalen of u een uitvaartverzekering nodig hebt. Heeft u het bedrag dat de uitvaart zal kosten nu beschikbaar of heeft u een levensverzekering die uitkeert bij overlijden? Dan heeft u in principe geen uitvaartverzekering nodig. Heeft u dat niet? Dan is een uitvaartverzekering aan te raden. Een goede verzekering is bovendien altijd voordeliger dan sparen voor een uitvaart. Heeft u een uitvaartverzekering, ga dan elke vijf jaar na of die nog goed aansluit bij uw uitvaartwensen.

Niet verzekerd, en dan?

Wat als iemand niet (genoeg) heeft gespaard en geen uitvaartverzekering heeft afgesloten? Dan moeten de nabestaanden de uitvaart betalen. In eerste instantie zijn de kosten voor de opdrachtgever van de uitvaart. Vaak is dat de partner of een familielid. En anders zijn de erfgenamen of bloed- en aanverwanten aansprakelijk voor de kosten. Dat betekent dat zij worden geconfronteerd met kosten van tenminste enkele duizenden euro’s.

EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Wij raden u aan om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. In ons adviesgesprek worden al uw vragen beantwoord.

Of bel: 038 - 333 22 80

stilteruimte

Welke uitvaartverzekering?

Het is niet eenvoudig om een uitvaartverzekering te kiezen. Er zijn veel aanbieders en veel verschillende verzekeringen. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten, sta dan eerst stil bij uw uitvaartwensen. Bekijk daarna de voorwaarden. U kunt dan al een deel afstrepen. Van de verzekeringen die overblijven, vergelijkt u de premies. Hierna kunt u een keuze maken. U bent verzekerd vanaf het moment van afsluiten van de verzekering. Heeft u een verzekering afgesloten, dan heeft u nog dertig dagen bedenktijd. Wilt u hulp bij het kiezen van een uitvaartverzekering? Maak een afspraak, wij adviseren u graag.

Uitvaartverzekering en het kiezen van een uitvaartondernemer

Afscheid nemen van een dierbare is misschien wel het moeilijkste dat een mens in zijn leven moet doen. Het is dan belangrijk dat u ondersteuning krijgt van de uitvaartonderneming die u zelf gekozen hebt en die bij u past. U mag daarom zelf weten wie de uitvaart verzorgt. Waar u ook verzekerd bent. Dus ook als uw verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft, bent u toch vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider.

Pakketverzekering en keuze uitvaartbegeleider

Heeft u een verzekering in de vorm van goederen en diensten (een zogenaamde pakketverzekering)? Neem dan de voorwaarden extra goed door. Bij een pakketverzekering kan het uitgekeerde geldbedrag lager zijn dan wanneer de verzekeraar de uitvaart zelf zou doen. Bel ons bij vragen of twijfels over uw verzekering. We zoeken kosteloos voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Vragen over uitvaartverzekeringen? Maak een afspraak.

hal-afscheidshuis-a