Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Duurzame uitvaart Kampen

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun bewuste levenshouding met aandacht voor mens en omgeving ook bij hun afscheid tot uiting komt. Zij kiezen daarom bijvoorbeeld voor een digitale rouwaankondiging en ecologische kist, voor een uitvaartfiets en een natuurbegraafplaats of voor catering met biologische en/of vegetarische producten. Siebrand Uitvaartbegeleiding is een van de uitvaartondernemers die is aangesloten bij de Stichting GreenLeave. Dat betekent dat u bij ons de mogelijkheid heeft om te kiezen voor duurzame producten en diensten.

Wat is een duurzame uitvaart?

Begraven of cremeren, vervoer, bloemen, uitvaartkist, rouwdrukwerk, catering. Bij een uitvaart komt veel kijken en bij elk onderdeel is het mogelijk om bewuste en duurzame keuzes te maken. Wilt u een groene uitvaart, dan bent u daarmee natuurlijk niet verplicht om bij alle onderdelen voor de meest duurzame opties te kiezen. Wij bieden geen vast duurzaam pakket. Als GreenLeave-deelnemer kunnen we u wel vertellen over de mogelijkheden en de duurzame keuzes die u kunt maken.

Rouwbloemen
Leaf
Foto

Is een duurzame uitvaart duurder?

Als u kiest voor een duurzame variant, zijn sommige producten en diensten duurder, andere juist goedkoper. U heeft alle vrijheid om zelf te bepalen hoe groen de uitvaart moet zijn en hoeveel geld u daaraan wilt besteden.

Waarom een Duurzame Uitvaartondernemer?

Steeds meer mensen proberen te leven met aandacht voor mens, dier en natuur. Maar wordt iemand met een overlijden geconfronteerd, dan is er maar weinig tijd om zich te oriënteren op een duurzame uitvaart. Als Duurzaam Uitvaartondernemer kunnen wij zorgen voor een groene uitvaart. Zo kunt u het duurzame afscheid regelen dat past bij wie de overledene was.

Duurzame uitvaartondernemer in Kampen

Als Duurzame Uitvaartondernemer onderschrijven wij de volgende vijf principes:

  • Goed werkgeverschap
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Duurzame inkoop
  • Eerlijk zakendoen
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Meer weten over een duurzame uitvaart? Neem contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Siebrand Uitvaartbegeleiding