Altijd zelf de keuze over de invulling
en de kosten van een uitvaart

Uitvaart regelen

Als iemand die dichtbij u stond is overleden, wilt u een afscheid dat recht doet aan wie hij of zij was. Een betekenisvolle uitvaart waaraan u met een goed gevoel kunt terugdenken. Wij begeleiden u in alle rust en stap voor stap bij het regelen daarvan.

De eerste uren na het overlijden

Veel mensen denken dat er meteen na het overlijden van alles geregeld moet worden. Gelukkig is dat niet zo. Een overledene hoeft niet meteen te worden verzorgd of gekoeld. In de eerste uren na het overlijden heeft u dus de ruimte om tot rust te komen. Pas als u eraan toe bent, brengt u de mensen die het dichtstbij staan op de hoogte en schakelt u een arts in. Vervolgens kunt u ons bellen. Dan bekijken samen met u wij wat er verder gedaan moet worden om de uitvaart te regelen, en wanneer dat moet gebeuren. Lees daarover meer op Wat te doen bij overlijden.

OVERLIJDEN MELDEN

Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel: 038 - 333 22 80

Uitvaart regelen?
Lees "eerst regelen bij overlijden">
[pdf] download checklist bij overlijden>

16076_SIEBRAND_015

Ondersteuning bij het regelen van een uitvaart

In alle emoties kan het een opgave zijn om een uitvaart te moeten organiseren. Gelukkig hoeft niet alles tegelijkertijd in gang gezet en geregeld te worden en hoeft u niet alles zelf te doen. Wij kunnen u in de loop van de dagen ondersteunen bij alles wat er voor de begrafenis of crematie moet gebeuren. Dat geeft rust. Waar u wel en niet hulp bij wilt en op welke manier, kiest u zelf.

Stap voor stap een uitvaart regelen

In het eerste gesprek met u nemen we rustig de tijd om te luisteren en uw wensen te bespreken. Op basis daarvan bekijken we wat in welke volgorde geregeld moet worden. Een van de eerste dingen om over na te denken is: waar en hoe wordt de overledene opgebaard en verzorgd? Thuis of liever ergens anders? Vaak kan het vastleggen van een begraafplaats of crematorium vastleggen ook nog op de tweede dag. Net als het versturen van rouwbrieven. Wilt u een rouwadvertentie plaatsen, dan kunnen we samen met u nadenken over wat daarin komt in te staan. Samen met u lopen we een checklist door. Daarmee brengen we uw wensen zorgvuldig in kaart en weet u zeker dat aan alles is gedacht.

Ruimte voor een persoonlijke invulling

In gesprekken met u geven we vorm aan de uitvaart. Daarbij is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Met respect en aandacht voor de verschillen tussen nabestaanden helpen we een afscheid te regelen waarop iedereen met een goed gevoel kan terugkijken. Daarbij hebben we oog voor ieder detail. Van muziek  tot locatie, van rouwkaart tot invulling van de samenkomst. Zo ontstaat een waardevolle uitvaart. Een uitvaart die een uiting is van liefde, zorg en respect voor de overledene én voor de mensen met wie hij of zij het leven deelde.

In alle rust een uitvaart regelen? Neem contact op met Siebrand Uitvaartbegeleiding, tel. 038 – 333 22 80. Dag en nacht bereikbaar.

hal-afscheidshuis-a