Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Zorg op maat bij het regelen van een uitvaart, wat is dat?

Emotionele maat

Er zijn mensen die in emotioneel opzicht begeleiding wensen. Omdat het verlies te groot is, omdat er conflicten binnen de kring van naasten zijn, omdat men te moe of te verslagen is. Maar er zijn ook mensen die in hun eigen kring voldoende ondersteuning ervaren. Wij staan de naasten bij in de mate die zij nodig hebben. Van dagelijkse bezoeken tot app-contact: je geeft zelf aan wat je prettig vindt.

Praktische maat

Een uitvaart regelen mag iedereen zelf doen; het inschakelen van een uitvaartonderneming is niet verplicht. Er zijn echter een aantal praktische zaken waar bijna iedereen hulp bij nodig heeft: de laatste verzorging en de opbaring van de overledene, het overbrengen van de overledene, het snel vastleggen van begraafplaats op crematorium. Maar ook al kun je (heel) veel zelf: in deze zware periode van verdriet en rouw kun je wel iemand gebruiken die je terzijde staat. In welke mate bepaal je zelf: wij kunnen alles voor u doen of u wij kunnen u alleen helpen waar u dat wenst. Samenwerking.

Budgettaire maat

Een uitvaart kost geld. Het is uw wettelijke plicht om de uitvaart van uw meest naasten te regelen. Dat kan zeer eenvoudig – u voert alleen uw wettelijke plicht uit en regelt dat de overledene wordt begraven of gecremeerd – tot heel uitgebreid waarbij u met al uw familie en vrienden samen het leven van de overledene herdenkt en samen rouwt. De kosten variëren met uw keuzes. De kosten van de uitvaart hangen niet alleen af van de keuzes die u maakt (als voorbeeld: u kunt kiezen voor bloemen van 10 of 150 euro, dat bepaalt u zelf), maar zijn ook afhankelijk van de mate waarin u gebruik maakt van onze dienstverlening (zie emotionele en praktische ondersteuning). Wilt u veel zelf doen of kiest u voor ontzorgen? Waar u ook voor kiest: Siebrand Uitvaartbegeleiding denkt steeds mee met u wat de financiële consequenties zijn. Ook daar leveren wij zorg op maat en voeren wij de gesprekken om voor u steeds de beste prijs te krijgen.

OVERLIJDEN MELDEN

Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel: 038 - 333 22 80

Uitvaart regelen?
Lees "eerst regelen bij overlijden">
[pdf] download checklist bij overlijden>

16076_SIEBRAND_015

Ondersteuning bij het regelen van een uitvaart

In alle emoties kan het een opgave zijn om een uitvaart te moeten organiseren. Gelukkig hoeft niet alles tegelijkertijd in gang gezet en geregeld te worden en hoeft u niet alles zelf te doen. Wij kunnen u in de loop van de dagen ondersteunen bij alles wat er voor de begrafenis of crematie moet gebeuren. Dat geeft rust. Waar u wel en niet hulp bij wilt en op welke manier, kiest u zelf.

Stap voor stap een uitvaart regelen

In het eerste gesprek met u nemen we rustig de tijd om te luisteren en uw wensen te bespreken. Op basis daarvan bekijken we wat in welke volgorde geregeld moet worden. Een van de eerste dingen om over na te denken is: waar en hoe wordt de overledene opgebaard en verzorgd? Thuis of liever ergens anders? Vaak kan het vastleggen van een begraafplaats of crematorium vastleggen ook nog op de tweede dag. Net als het versturen van rouwbrieven. Wilt u een rouwadvertentie plaatsen, dan kunnen we samen met u nadenken over wat daarin komt in te staan. Samen met u lopen we een checklist door. Daarmee brengen we uw wensen zorgvuldig in kaart en weet u zeker dat aan alles is gedacht.

Ruimte voor een persoonlijke invulling

In gesprekken met u geven we vorm aan de uitvaart. Daarbij is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Met respect en aandacht voor de verschillen tussen nabestaanden helpen we een afscheid te regelen waarop iedereen met een goed gevoel kan terugkijken. Daarbij hebben we oog voor ieder detail. Van muziek  tot locatie, van rouwkaart tot invulling van de samenkomst. Zo ontstaat een waardevolle uitvaart. Een uitvaart die een uiting is van liefde, zorg en respect voor de overledene én voor de mensen met wie hij of zij het leven deelde.

In alle rust een uitvaart regelen? Neem contact op met Siebrand Uitvaartbegeleiding, tel. 038 – 333 22 80. Dag en nacht bereikbaar.

hal-afscheidshuis-a