Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwadvertentie opstellen

Vaak plaatsen mensen na een overlijden een rouwadvertentie in een krant. Daarmee laten ze weten dat iemand is overleden. Zo bereiken ze ook mensen die geen rouwkaart krijgen. Voor collega’s, vrienden en familie kan een advertentie een manier zijn om hun medeleven te betuigen, of een laatste groet.

Rouwadvertentie: in welke krant?

Of u de rouwadvertentie in een regionale of landelijke krant plaatst, is aan u. Heeft u een keuze gemaakt, dan kunt u contact opnemen met de krant waarin u de advertentie wilt zetten. U kunt ook online een advertentie opmaken en die plaatsen in het blad of de bladen van uw keuze.

Begraafplaats Bergklooster
Rouwdrukwerk

Wat zet u in een rouwadvertentie?

Niet alleen uitvaarten, ook rouwadvertenties worden steeds persoonlijker. Dat is te zien aan de tekst in de advertentie en soms ook aan de opmaak. Vaak lijkt de tekst van de rouwkaart op die van de advertentie.

In een advertentie kunt u het volgende zetten:

  • De naam van de overledene
  • Plaats en tijdstip van de condoleance
  • Datum, tijd en plaats van de uitvaart
  • Een quote, gedichtje of andere persoonlijke tekst.
  • Een zin waaruit blijkt wat de relatie is met degene die is overleden. Bijvoorbeeld: ‘Wij hebben kennisgenomen van het overlijden van onze fantastische collega.’
  • Eventueel woorden van waardering over de overledene.
  • Specifieke wensen, zoals alleen bloemen in een bepaalde kleur, of geen bloemen.
  • De namen van de mensen namens wie de advertentie is geplaatst.

Wel een advertentie, geen rouwkaart?

Vaak sturen mensen rouwkaarten en plaatsen ze daarnaast ook een advertentie. Wilt u geen rouwkaarten sturen? Zet dan in de advertentie ‘In plaats van kaarten’.

Hulp bij rouwadvertentie opstellen

Veel mensen hebben behoefte aan ideeën of hulp bij het opstellen van een rouwadvertentie. Of ze willen de advertentie in ieder geval even goed laten nakijken voor deze wordt geplaatst. Heeft u advies of ondersteuning nodig, neem dan gerust contact op met ons.

Wat kost een rouwadvertentie?

De kosten van een rouwadvertentie verschillen per krant en zijn afhankelijk van de grootte van de advertentie. De afdeling familieberichten van de krant kan u hierover informeren.

Hulp nodig bij het maken van een rouwadvertentie? Neem contact op.

Condoleance