Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwbloemen

Bloemen en een begrafenis of crematie bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze troosten, zijn een mooi, levend symbool voor de liefde voor de overledene en vormen een laatste groet. Met bloemen kunt u een persoonlijk accent geven aan het afscheid.

Welke begrafenis bloemen of crematiebloemen?

Er zijn geen vaste regels voor het kiezen van bloemen of een bloemstuk voor een begrafenis of crematie. De een kiest voor traditioneel, de ander juist voor modern. De een voor een uitbundige bos, de ander voor een enkele roos. Een veldboeket, een rouwkrans, een biedermeier of een bloemstuk, alles mag.

Geen bloemen, of speciale wensen

In de meeste culturen en religies horen bloemen bij een uitvaart. Maar niet in alle. In sommige Joodse en islamitische kringen is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om bloemen mee te nemen naar het afscheid. Als de overledene of de nabestaanden geen bloemen willen ontvangen, is het verstandig om dat op de rouwkaart en in de rouwadvertentie te vermelden. Dat geldt ook als u alleen bloemen van een bepaalde soort of kleur wilt.

Rouwbloemen
Rouwbloemen
Rouwbloemen

Rouwbloemen bestellen

Via onze website kunt u als nabestaande online zelf de bloemen uitzoeken en bestellen. Wij hebben hiervoor een samenwerking met Topbloemen.nl.

Direct na het bestellen ontvangt u van Topbloemen een e-mailbevestiging.
Hierdoor bent u er zeker van dat uw bestelling juist is ontvangen.

Topbloemen werk samen met de beste bloemisten uit uw eigen regio.

Bestel hier uw bloemen

Bloemen neerleggen

Waar wilt u de bloemen die u meeneemt neerleggen? Het is goed om daar van tevoren over na te denken. En waar mogen de andere mensen die naar het afscheid of de condoleance komen hun bloemen neerleggen?

Bloemen als blijvende herinnering

Als u wilt, kunt u de bloemen en eventuele linten na het afscheid mee naar huis nemen. Ook  kunt u de bloemen laten prepareren.

Bloemen sturen aan de nabestaanden

Bent u niet bij de uitvaart en wilt u de nabestaanden bloemen sturen? Zorg dan dat ze er vóór de dag van de uitvaart zijn. Op de dag van het afscheid hebben mensen er vaak geen tijd voor. Een andere mogelijkheid is juist ná de uitvaart een boeket laten bezorgen bij de nabestaanden. Het gaat erom dat u laat weten dat u aan hen denkt.

Afspraak maken? Neem contact op.

Rouwbloemen
Rouwbloemen