Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwkleding

Bij belangrijke momenten in het leven spelen tradities en rituelen vaak een rol. Zo was het in ons land lange tijd gebruikelijk om bij een uitvaart zwarte kleding te dragen. In sommige delen van ons land droegen vrouwen hun rouwkleding meer dan tien jaar, soms zelfs de rest van hun leven. En versiersels als strikken en sieraden met glans, kleur en schittering waren uit den boze. Tegenwoordig is het dragen van zwarte kleding bij een uitvaart geen vaste regel meer. En na de uitvaart dragen de meeste mensen geen kleding meer waaraan te zien is dat ze in de rouw zijn.

Wensen ten aanzien van rouwkleding

Misschien heeft u wensen voor de kleding die mensen zouden moeten dragen als zij de uitvaart bezoeken, bijvoorbeeld voor de kleur. Deze wensen kunt u op de rouwkaart vermelden. Bijvoorbeeld ‘passende/zwarte kleding’, of juist ‘Draag kleding waarin je je prettig voelt’.

Geen kledingvoorschrift

Gaat u naar een uitvaart en is er geen kledingvoorschrift? Dan mag u dragen waar u zich goed bij voelt en wat volgens u past bij de gelegenheid en bij de overledene. Werk- of ‘campingkleding’ (korte broek, hemdje) wordt door veel mensen als ongepast ervaren.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Siebrand Uitvaartbegeleiding