Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwstoet

Het kan prettig zijn om de overledene gezamenlijk over te brengen van de plek waar hij of zij lag opgebaard naar de afscheidslocatie. Dat kan lopend, met de auto of op een andere manier. U kunt ervoor kiezen om een speciale route te nemen, bijvoorbeeld langs de woning of het bedrijf van de overledene of langs het bos waar hij of zij zo van hield. Houd tijdens deze laatste tocht van de overledene rekening met het verkeer.

Rouwstoet en verkeersregels

Een rouwstoet is een groep mensen die de overledene begeleidt naar zijn of haar laatste rustplaats. Vroeger was het verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Tegenwoordig heeft een rouwstoet alleen nog voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Verder gelden voor de mensen in de stoet de gewone verkeersregels. Door rood rijden mag dus niet. Op drukke punten kunnen verkeersregelaars ervoor zorgen dat de rouwstoet rustig door kan rijden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen dit voor u regelen.

Een rouwstoet herkennen

Speciale voorrangsregels werken natuurlijk alleen als de andere verkeersdeelnemers zien dat het om een rouwstoet gaat. Een rouwstoet is te herkennen aan de officiële rouwstoetvlaggen (zwart met witte reflecterende strepen).

Vragen of ideeën? Neem gerust contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Siebrand Uitvaartbegeleiding