Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwvervoer

Voor de begrafenis of crematie moet de overledene moet worden vervoerd van de plek waar hij of zij lag opgebaard naar de locatie van de uitvaart. Bij dit rouwvervoer is veel meer mogelijk dan alleen de bekende zwarte begrafenisauto. Ook hierin kunt u heel persoonlijke keuzes maken.

Rouwauto

Past een mooie, stijlvolle begrafenisauto bij de uitvaart? Rouwauto’s zijn er in vele kleuren. Zwart, wit, zilvergrijs of een andere kleur. U kunt kiezen voor een antieke auto, maar ook voor een moderne Mercedes, Lincoln of Cadillac.

Andere soorten rouwvervoer

Behalve een auto zijn er nog veel meer mogelijkheden om de overledene te vervoeren. Denk aan een uitvaartbus (waar de overledene en een aantal nabestaanden in kunnen), paard en wagen, uitvaartmotor, schip, bakfiets, loopkoets of witte rouwkoets. Maar u zou ook kunnen kiezen voor een caravan, tractor of pick-up. Bespreek uw wensen met onze uitvaartbegeleiders.

Rouwvervoer
Rouwvervoer
Rouwvervoer

Volgauto’s, route en verkeer

Door rood rijden is verboden, ook voor een rouwstoet. Maar op gelijkwaardige kruisingen gelden voor een rouwauto met volgauto’s en officiële vlaggetjes wel speciale voorrangsregels.

Rouwvervoer vanuit het buitenland

Overlijdt iemand in het buitenland? De nabestaanden beslissen in principe of de overledene voor de uitvaart naar Nederland moet worden gebracht, of dat hij of zij in het buitenland wordt begraven of gecremeerd. Vindt de begrafenis of crematie in Nederland plaats en is er een goede reisverzekering afgesloten, dan vergoedt de verzekeraar het vervoer naar Nederland.

Medewerkers van de ambassade of het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen u helpen om alles goed te regelen. Het telefoonnummer van het ministerie van Buitenlandse zaken is +31 (0)70 – 348 47 70.

Rouwvervoer naar het buitenland

Woonde de overledene in Nederland, maar wil hij of zij in het land van herkomst worden begraven of gecremeerd? Dat kan. Meestal wordt de overledene dan per vliegtuig vervoerd. Onze uitvaartbegeleiders helpen u om alles goed te regelen.

Bespreek uw vervoerswensen met onze uitvaartbegeleiders. Bel 038 – 333 2280.

Rouwvervoer
Rouwvervoer