Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaartmuziek

Soms kan muziek uitdrukken wat woorden niet kunnen zeggen.

Afscheidsmuziek

Bij een afscheidsbijeenkomst is muziek vaak heel belangrijk. Muziek kan mensen bewegen en raken, vertelt een verhaal, creëert sfeer en een moment van bezinning, roept herinneringen op, troost. U heeft alle vrijheid bij het kiezen van muziek. U kunt muziek laten horen waar de overledene van hield, maar kunt ook kiezen voor muziek die veel betekent voor de nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiders denken graag met u mee.

Uitvaartmuziek
Uitvaartmuziek

Rouwmuziek

Er is muziek die speciaal is geschreven voor begrafenissen en crematies. Een voorbeeld van zulke uitvaartmuziek zijn de requiems in de klassieke muziek, geschreven voor de eredienst voorafgaand aan een begrafenis. Op het internet vindt u allerlei lijsten met veel gespeelde uitvaartmuziek. Nederlandstalig of niet, modern, klassiek. U kunt natuurlijk ook voor andere muziek kiezen. Zoals muziek waar de overledene graag naar luisterde, of muziek die past bij uw religie en onderdeel is van de liturgie. Ook samenzang kan hier deel van uitmaken. En in sommige culturen ook dans.

Inspiratie voor uitvaartmuziek

Voor wie inspiratie wil opdoen of het lastig vindt om muziek uit te kiezen: onze uitvaartbegeleiders kunnen u een muziekboek met ideeën laten zien. Dit muziekboek is alleen bedoeld om u op ideeën te brengen. U bent niet gebonden aan speciale uitvaartmuziek. Welke muziek u vindt passen bij de gelegenheid en bij de overledene, is helemaal uw eigen keus.

Livemuziek

U kunt ook denken aan livemuziek, bijvoorbeeld van een cellist, pianist of trompettist. Livemuziek geeft een heel andere, intieme sfeer en maakt vaak een blijvende indruk. Welke muziek u wilt laten spelen en op welk moment, bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld tijdens het binnenkomen of als rustpunt na een toespraak.

Hulp nodig? Bel Bel 038 – 333 22 80.

Uitvaartmuziek